Blog

Anasayfa   -   Blog   -   Kahramanmaraş Bims - Briket

Kahramanmaraş Bims - Briket

24 Ekim 2020

Kahraman Maraş bims briket ve bilumum inşaat taşları üretimi alanındaki çalışmalarıyla firmamız, kısa süre içerisinde alanında önde gelenlerden olmayı başarmıştır. 15 yılı aşkın zamandır müşterilerine en estetik ve sağlam taş tasarımlarını sunmaktadır. Ürettiği başlıca çeşitler briket, klavuz plaka, ara taşı, parke taşı, bordür taşı ve beton yağmur oluğu ürünleri olmaktadır.

Kahraman Maraş bims briket ve bilumum inşaat taşları üretimi alanındaki çalışmalarıyla firmamız, kısa süre içerisinde alanında önde gelenlerden olmayı başarmıştır. 15 yılı aşkın zamandır müşterilerine en estetik ve sağlam taş tasarımlarını sunmaktadır. Ürettiği başlıca çeşitler briket, klavuz plaka, ara taşı, parke taşı, bordür taşı ve beton yağmur oluğu ürünleri olmaktadır. Firmamız bütün bu taş modellerini talep ve ihtiyaç doğrultusunda hizmetinize hazırlamaktadır. 3000 metrekare gibi geniş bir üretim sahasında çalışmalarını hızla sürdürmektedir. Firmamız, kamudan özel sektöre pek çok ihtiyaç sahibi için üretimlerine devam etmektedir. Birbirinden nitelikli ürünlerimizin her biri kullanım alanı doğrultusunda eşsiz faydalar sağlayan dayanıklı modellerdir. Kahraman Maraş bims briket üretiminin yanında diğer çeşitlerimiz de estetik bir görüntü sunmaktadır. Diğer taş modellerimiz parklar, yol kenarları, yürüyüş alanları ve meydanlarda rahatlıkla değerlendirilebilir modern ürünlerdir. Uygulandıkları alanlara farklı bir hava kazandırırlar. Pratik bir şekilde uygulanabilen yapıdaki tasarımlarıyla her bir taş modeli de müşterilerin sıkça tercihte bulunduğu ürünlerdir.

Kahraman Maraş Bims Briket Çeşitleri

Başlıca bims taş modellerimiz 10’luk bims, 15’şil bims ve 20’lik bims taş modelleri olmaktadır. Ayrıca baca bims çeşitleri de bulunmaktadır. Bunlar çift baca bims ve tek baca bims iki çeşit modeldir. Hepsinin yanı sıra ısı yalıtımlı bims taşları ve asmolen bims taşları da üretimlerimiz arasında yer almaktadır. Kahraman Maraş bims briket alanında marka olan firmamızın bünyesinde ürettiği kılavuz plaka çeşitlerinin de farklı ebatlarda modelleri bulunmaktadır. Bu taşlarımız arasında 50 x 20 x 6 cm ebatlı üretim en kalın modeldir. Ayrıca 40 x 20 x 6 cm ve 40 x 14 x 5 cm ebatlı kılavuz taşlarımız da bulunmaktadır. En ince olarak da 14 x 7 x 7 cm ebatlı ara taşı modeli üretimimiz mevcuttur. Parke taşı ve beton yağmur oluğu taşı modellerimizin de beyaz renkte, gri renkte ve kırmızı renkte talebinize uygun üretimleri yapılabilmektedir. Son olarak bordür taşlarımızda ise gri renkte, kırmızı renkte ve de koyu tuğla renginde modeller mevcuttur.

Kahraman Maraş Bims Briket Özellikleri

Kahraman Maraş bims briket taş modellerinin fiziksel özelliklerinin yanı sıra sağladığı üstün fonksiyonları da bulunmaktadır. Tehlikeli madde içeriği bulunmayan ve yangına direnci A1 olan bims briket taşlarının tolerans sınıfı ise D1 olmaktadır. Üç farklı ebattaki ürünlerin hepsi standart olarak 195 mm uzunluktadır. Sırasıyla 10’luk taşlar 100 x 390 x 195 mm ve 15’lik taşlar 150 x 390 x 195 mm ölçülerdedir. En kalın olan 20’lik taşlar ise 200 x 400 x 195 mm ebatlarda olmaktadır. Ebatlarına göre ses yutuculuk seviyeleri ve basınç dayanımları değişmektedir. 10’luk ve 15’lik briketlerde ses yutuculuk seviyesi 38Db. olmaktadır. 20’lik briketlerde ise 40Db. seviyesindedir. Isı yalıtımlı bims ürünlerde ise 60Db. olmaktadır. Her birinin metrekareye kullanım miktarları 12,5 adettir. 15’lik modellerde yarım ürün bulunmamaktadır. Kahraman Maraş bims briket taşları kullanışlı ve sağlam olmalarının yanı sıra oldukça hafif de modellerdir. Statik ağırlıkları 10’luklarda 4,9 Kg. kadar, 15’liklerde 6,5 Kg. kadar ve 20’liklerde 8,5 Kg. kadar olmaktadır.

Kahraman Maraş Bims Briket Kütle ve Dayanımları

Üstün bir niteliğe sahip olan taşlarımızın brüt kuru ve net kuru hacim kütlesi her bir modelde farklılık göstermektedir. 10’luk taşların brüt kuru kütlesi 675 Kg./M3, net kuru kütlesi ise 880 Kg./M3 şeklindedir. Basınç dayanımları da 1,45 olmaktadır. 15’liklerde bu oranlar brüt kuru için 585 kg./M3 ve net kuru için 950 Kg./M3 olmaktadır. 1,85 oranında da basınç dayanımı mevcuttur. En kalın briket olan 20’liklerde ise brüt kuru hacim kütlesi 550 Kg./M3 ve net kuru kütlesi 900 Kg./M3 şeklinde olmaktadır. Basınç dayanımı 20’liklerde de 1,85 oranındadır.

Kahraman Maraş Bims BriketYapımı ve Başlıca Kullanım alanları

Kahraman Maraş bims briket taşları kullanışlı özel makinalar vasıtasıyla çimento ile agreganın homojenize karışımı sayesinde kalıplara dökülmeleri suretiyle oluşturulabilmektedir. Oldukça pratik üretilebilmekte olup, birçok alanda kullanımı sağlanabilmektedir. Briketler yoğun olarak başlıca inşaat sektöründe kullanılmaktadır. Genel itibariyle duvarlarda, çatılarda ve baca yapımında kullanılabilir modeller üretilmektedir. Bahçe, depo, tarım ve hayvancılık yapılarında da kullanımı en sık tercih edilen ürünlerdir. Sizler de ihtiyacınız dâhilinde tarafımıza hemen başvurabilirsiniz. Talepleriniz kısa sürede hazırlanarak hizmetinize sunulabilmektedir.



Bu yazı 4247 kere okundu.

Diğer Blog Yazıları

Maraş Bims Plaka

24 Ekim 2020

Maraş Kılavuz Plaka

24 Ekim 2020